Zoeken

Amigos Salsa dansschool Voorschoten

Bachata

Bachata  is  ook afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Nog steeds zijn liefde en romantiek de meest voorkomende onderwerpen van de liedjes, en is de muziek nog vrij "basic"; een gitaar, een paar trommeltjes en soms een basgitaar. Opvallend aan de Bachata is de tokkelende gitaar. Blaasinstrumenten, welke heel typerend zijn voor de eveneens Dominicaanse merengue, ontbreken. De meeste bachatagroepen hadden destijds geen geld om deze instrumenten aan te schaffen.

Het meest kenmerkende is wel de zang: op een directe, sentimentele wijze worden de dagelijkse problemen bezongen. Men gebruikt hierbij de taal van de straat, de krottenwijken en het platteland.

De Bachata dans je met een partner. Meestal houd je alleen elkaars handen vast, maar het kan ook dichter tegen elkaar aan.

Tientallen jaren werd de Bachata genegeerd, geboycot of niet serieus genomen. Dit was zo omdat de heersende klasse in de Dominicaanse Republiek de muziek associeerde met de bevolking in de krottenwijken van Santa Domingo en Santiago. De bewoners van de krottenwijken waren arme plattelandbewoners die in de jaren zestig naar de grote steden waren getrokken om werk te vinden. Zij namen hierbij hun muzikale voorkeuren mee, zoals de son en bolero. In de krottenwijken ontwikkelden deze muziekgenres zich tot en geheel eigen stijl, de Bachata.

Bachata gaat over armoede, verbittering, verdriet, eenzaamheid en teleurstellingen, maar ook over vreugde en liefde. Zodoende zou de Bachata de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd. De oorspronkelijke term die gebruikt werd voor dit genre was dan ook ‘amargue’, wat bitterheid betekent. Later werd de term bachata populairder. Een bachata is in het Dominicaans-Spaans een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis.

Waar het ook over gaat, het wordt altijd met hartstocht gezongen. Daarom raakt de muziek je. Bachata is heerlijke muziek om naar te luisteren en op weg te zweven tijdens het dansen.

Bekende Bachatamuzikanten zijn: Aventura, Yoskar Sarante, Alex Bueno, Joe Veras & Raulin Rodriguez.

Aventura is internationaal gezien veruit de bekendste bachatagroep, maar onder Dominicanen zijn de meest populaire artiesten Antony Santos en Luis Vargas. Andere populaire artiesten zijn Raulin Rodriguez, Zacarias Ferreira, Frank Reyes, Monchy y Alexandra, Domenic Marte, Xtreme, Andy Andy, Elvis Martinez, Carlos y Alejandra, Leonardo Paniagua, Yoskar Sarante, Alex Bueno, Los Toros Band en Joe Veras.

Bachata wordt tegenwoordig steeds vaker gecombineerd met invloeden uit de Merengue, popmuziek en R&B, maar ook door reggaetón.

Volg en deel ons

Volgen:

Facebook

 

Delen:

Contactgegevens en les- & feestlokaties

Informatie: Nenneke Michel: telefoon 0611401321 of e-mail  dansen@amigossalsa.nl 

Leslokatie Voorschoten: Christiaan Huygensstraat 10-c, 2251 CH, Voorschoten ( routekaart)

Feestlokatie matinee: Dr. Mansveltkade 9, 2242 TZ  Wassenaar ( routekaart)

© AmigosSalsa | Website gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 18-05-2009 .